Opschoondag levert bijna 6 kilo afval op

Binnen de werkgroep Borger Hunebedhoofdstad is zwerfafval een onderwerp dat onze aandacht heeft. In de maand april van dit jaar heeft Dorpsbelangen al een het ander in beeld gebracht door informatie en foto’s te verzamelen van inwoners. Daarnaast heeft heeft een aantal medewerkers van de gemeente Borger-Odoorn op 29 april j.l. een opschoondag georganiseerd om zo de aandacht te vestigen op het probleem van zwerfaval. Ruim 10 collega’s trotseerden regen en wind op verschillende plaatsen binnen de gemeente en ruimden 5,9 kg afval op!

Blikjes, lege flesje, sigarettenpeuken, luiers (ook voor volwassenen), schoonmaakdoekjes, rietjes, zakdoekjes (al dan niet met nader te noemen inhoud), piepschuim, snoeppapier, chips zakken en mondkapjes. Van alles kwamen zij tegen. En dit alles op slechts zes verschillende plekken in de gemeente, waarbij Borger centrum van de kerk naar de N34 de kroon spande.

Gelukkig waren er ook plekken waar weinig tot geen afval lag; het Drouwenerzand en in de omgeving van Odoorn.

Opschoondag-290421-zwerfafval

Zwerfafval is een probleem waar we de ogen niet voor mogen sluiten! Vanuit de gemeente zal deze actie zeker nog eens herhaald worden. Maar ook vanuit de werkgroep Borger Hunebedhoofdstad zullen er vervolgacties plaats vinden. Laten we er vooral ook met z’n allen (zowel inwoners als bezoekers) naar streven dat de gemeente Borger-Odoorn en het dorp Borger niet alleen tot de mooiste plekken, maar ook tot de schoonste plekken van Nederland behoren.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.