De mooiste Happy Stone van Borger

Sinds een paar weken is er een nieuwe rage opgedoken in Nederland: Happy Stones! Overal in het land worden stenen beschilderd door kinderen en volwassenen die je vervolgens ergens neerlegt. De vinder van deze steen mag deze houden, maar leuker is het als hij deze vervolgens weer op een andere plek legt zodat een ander weer op zoek kan gaan en de steen een echte reis kan gaan maken. Een leuke activiteit in deze periode van Corona waarbij je creatief bezig kunt zijn en daarnaast ook nog eens lekker naar buiten gaat. Er zijn allerlei Facebook- en Instagram pagina’s opgezet waarin je een foto kunt delen van je beschilderde stenen en van de stenen die je hebt gevonden in de betreffende plaats.

Ook in Borger Hunebedhoofdstad is de rage niet onopgemerkt gebleven en worden al volop stenen verstopt en gevonden! Misschien ben je er zelf ook al wel een tegengekomen. Inmiddels heeft ook Borger Hunebedhoofdstad een eigen pagina op Facebook en Instagram onder de naam “Happy Stones Borger Hunebedhoofdstad”. Heb jij een steen gevonden plaats dan een foto van de steen op de Facebookpagina en gebruik daarbij de hashtag #happystonesborger zodat iedereen het kan zien en de steen kan volgen.

De Ondernemersvereniging van Borger is ook enthousiast over de Happy Stones. Nu de scholen gesloten zijn en de kinderen veel thuis zijn, bedachten de ondernemers dat het leuk zou zijn om een wedstrijd te organiseren voor de basisschoolleerlingen. Zij vragen de kinderen uit Borger en omgeving om een steen gaan beschilderen met iets wat zij vinden passen bij Borger Hunebedhoofdstad op hun mooiste en creatiefste manier. Deze kunnen ze t/m dinsdag 9 februari bij De Slijterij in Borger inleveren, vergezeld van een briefje met daarop de naam van de kunstenaar of kunstenares, de leeftijd en het telefoonnummer van hun ouders. Na de twee weken gaat een onafhankelijke jury beslissen wie de mooiste “Happy Stone” van Borger heeft gemaakt. De jury zal dit beoordelen in 3 leeftijd categorieën. De derde prijs is een Borgerder Waardecheque t.w.v. € 20,00, de tweede prijs is een Borgerder Waardecheque t.w.v. € 30,00 en de eerste prijs is een Borgerder Waardecheque t.w.v. € 50,00 deze zijn te besteden naar keuze bij 1 van de winkels in Borger.
Na de prijsuitreiking zullen we de stenen verspreiden in het dorp en kan iedereen ze gaan zoeken!

Wie mee wil doen, moet zich aan een paar “spelregels” houden. Zo mag er alleen verf of stiften op waterbasis gebruikt worden. Ook glitter of stickers zijn niet toegestaan. Het moet zo natuurvriendelijk mogelijk zijn. Verder is het belangrijk dat je de stenen goed schrobt, voordat je aan de slag gaat. Je kunt acrylverf gebruiken, maar er zijn ook speciale pennen die je kunt aanschaffen. Even een spraylak eroverheen en klaar! Voor stiften, verf en spraylak kun je onder anderen terecht bij de Bruna, Hunebedcity en Hubo Blok in Borger. Stenen zijn volop te vinden in de natuur en de grootte van de steen maakt niet uit, je ziet ze wel van 20 centimeter!

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.