Ambassadeurscursus Borger

Speciaal voor de bewoners en ondernemers van Borger en omgeving organiseert het Hunebedcentrum in samenwerking met partners een ambassadeurscursus. Op dinsdagavond 8 november start de vierdelige cursus waarbij deelnemers de omgeving door andere ogen zullen bekijken.

Borger is namelijk een bijzonder dorp met een unieke ontstaansgeschiedenis door de ijstijden, een aantoonbare archeologische geschiedenis van zo’n 10.000 jaar, een historie vastgelegd op kaarten en oude beelden en een prachtige natuur die we steeds beter leren begrijpen. Bij zo’n bijzonder gebied hoort dan ook de UNESCO status van De Hondsrug UNSECO Global Geopark. Met deze cursus hopen we nieuwe ambassadeurs te creëren voor deze prachtige regio, die de verhalen weer kunnen doorvertellen.

Het programma bestaat uit een viertal avonden met als thema’s: de ondergrond van Borger door geograaf Harrie Wolters, de archeologische geschiedenis van Borger door archeoloog Nadine Lemmers, de geschiedenis door Bertus Liewes van de Harm Tiesing Stichting en een medewerker van Het Drentse Landschap over natuur en landschap van Borger en omgeving. 
De bijeenkomsten vinden plaats in het Hunebedcentrum in Borger op 8, 15, 22 en 29 november. Telkens om 19.30 uur.

Inschrijving en kosten
Aanmelden (voor één of meer avonden) kan door een mail te sturen naar communicatie@hunebedcentrum.nl. De kosten zijn 5 euro per avond, dat is inclusief een kop koffie/thee. Per avond is er plek voor maximaal 100 deelnemers. Vrijwilligers en Vrienden van het Hunebedcentrum kunnen de reeks gratis volgen.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met De Hondsrug UNESCO Global Geopark en Het Drentse Landschap.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.