Activiteiten
Activiteiten

Projecten

Aan de oostkant van de Hondsrug ligt het aantrekkelijke natuurgebied De Hunzevallei. Deze vallei loopt vanaf het Zuidlaardermeer op de grens van Drenthe en Groningen tot aan het Bargerveen in het Zuid-Oosten van Drenthe. Op verschillende plekken langs de rivier de Hunze worden natuurontwikkelingsprojecten uitgevoerd, zo ook in de omgeving van Borger Hunebedhoofdstad. In het gehele gebied worden de kanalen die in vroegere tijden aangelegd zijn voor het vervoeren van turf weer in de oorspronkelijke staat terug gebracht en sinds enige tijd meandert de rivier de Hunze hier weer.

De gemeente Borger-Odoorn zet zich in voor het vergroten van de belevingswaarden van het gebied. Hierbij kun je denken aan het verbinden van verschillende voorzieningen en het creëren van nieuwe fiets- en wandelmogelijkheden. Ook in Borger Hunebedhoofdstad wordt gewerkt aan een aantal projecten die onderdeel uitmaken van het herinrichten van de Hunzevallei. De plannen en werkzaamheden hebben onder meer betrekking op Borger Oost, de Flessenhals van de Hunze en de Mandelanden.

Het project Borger Oost betreft de herinrichting van het langparkeerterrein bij de Buinerbrug en het vernieuwen van fiets- en wandelroutes naar het Hunebedcentrum. De inwoners van Borger Oost worden actief betrokken bij de totstandkoming van de plannen.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.