Activiteiten bij het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger Hunebedhoofdstad is vanaf 5 juni gelukkig weer geopend en heeft in de afgelopen periode weer veel bezoekers mogen ontvangen. In het Hunebedcentrum werden altijd allerlei activiteiten georganiseerd. Met de komst van Corona heeft dit een hele tijd stilgelegen. Het museum in de hunebedhoofdstad van Nederland heeft snel geschakeld en biedt inmiddels een breed scala aan online activiteiten aan voor zowel jong als oud.

Natuurlijk kan dit niet tippen aan het ontdekken van de oertijd in het Hunebedcentrum zelf. Daarom is het zo fijn dat er in de zomervakantie, en ook daarna, weer verschillende activiteiten op de agenda staan. Deze worden in de loop van de tijd nog uitgebreid. Wel is alles onder voorbehoud van de dan geldende corona maatregelen en moet er voor alle activiteiten gereserveerd worden.

Wat is er te doen in de zomervakantie?

Oerweekend
Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus worden de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd tot leven gebracht tijdens het Oerweekend. Hier kun je zien hoe er destijds werd geleefd, gewerkt, gegeten, gedaan en gevoeld. Beide dagen zijn van 11.00 tot 17.00 uur en met een ticket voor het Hunebedcentrum heb je toegang tot het Oerweekend.

Wandeling met gids: Leven met stenen
Op donderdag 29 juli en op donderdag 12, 19 en 26 augustus staat er van 13.30 tot 14.00 uur de geologische wandeling ‘Leven met stenen’ op het programma in de keientuin van het museum. Gids Gerrit Eggink neemt u mee langs diverse stenen. Hij vertelt hoe de stenen in Drenthe terecht zijn gekomen, waarom deze zo belangrijk zijn en wat onze voorvaderen met deze stenen gedaan hebben. Aanmelden kan via communicatie@hunebedcentrum.nl.

Stenenspreekuur
Elke woensdag tot 26 augustus is er het stenenspreekuur. In de keientuin liggen duizenden zwerfstenen van graniet, zandsteen, gneis en vuursteen. Je mag hier naar hartenlust rondstruinen en je mooiste stenen mee naar huis nemen. Op de woensdagen kun je tussen 13.30 en 15.30 uur al je vragen stellen over de door jou gevonden of meegenomen stenen.

Naast bovengenoemde activiteiten worden er kleinschalige kinderactiviteiten in de zomervakantie aangeboden. 

Ook na de zomervakantie staan er verschillende activiteiten gepland bij het Hunebedcentrum in Borger Hunebedhoofdstad. Oktober is net als voorgaande jaren oktober kindermaand. Deze hele maand kunnen kinderen gratis het Hunebedcentrum bezoeken. Op zaterdag 2 oktober is er de Open dag Archeologie en op zondag 3 oktober de Open dag Geologie.

Over onderstaande activiteiten volgt later meer informatie op de website van het Hunebedcentrum. Deze kun je natuurlijk wel alvast in je agenda noteren! Genoeg redenen om binnenkort een bezoekje te brengen aan het Hunebedcentrum en Borger Hunebedhoofdstad.

Zaterdag 23 en zondag 24 oktober:
Oerweekend herfst

Dinsdag 19 en donderdag 28 oktober:
Kinderlezingen over fossielen om 13.00 en 15.00 uur

Dinsdag 9, 16, 23 en 30 november:
Ambassadeurscursus voor de inwoners van Borger Odoorn

Dinsdag 2 november:
Lezing over hunebedden

Donderdag 7 oktober, woensdag 17 november, donderdag 9 december en donderdag 13 januari:
Lezingen over archeologie in microperspectief 

Zondag 19 december:
Lezing over de oorsprong van hunebedden 

Dinsdag 21 december
Lichtjesavond in samenwerking met het Drentse Landschap 

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.