‘Vrömde Vogels’ in Borger

Nadat de reacties op de voorstellingen ‘Waorwijwarkt’ en ‘Mangs Mandielig van ‘Op de Gribbelgrab’ vorig jaar unaniem lovend en enthousiast waren, maakt Borger zich op voor de editie 2021: ‘Vrömde Vogels’. Op zondag 22 augustus, woensdag 25 augustus, zondag 29 augustus, woensdag 1 september, zaterdag 4 september en zondag 5 september staan er in dit thema bijzondere dorpswandelingen met een mix van cultuur en historie op het programma.

Tijdens de maximaal twee kilometer lange wandeling word je meegenomen in sketches, een voordracht en historische bijzonderheden. Deze hebben allemaal betrekking op ‘Vrömde Vogels’. Drentse poëzie is vervlochten met het verhaal. Een paar steekwoorden daarbij zijn hekkiesvarver, grundels op de deuren, valhelms, actievoeren en de mooiste dag van je leven. De verhalen kunnen kloppen, soms wellicht niet kloppen of gewoon verzonnen zijn.

De ontvangst is met koffie en koek. Daarna word je begeleid door een verteller en/of bijzondere gast en loopt o.a. over zogenaamde Mandielig paden. Deze keer krijg je zelfs toegang tot een plek in het dorp waar je anders niet kan komen. Deze locatie houdt de organisatie uiteraard geheim! Na afloop is het tijd voor een drankje! Het belooft weer een prachtige tocht te worden waar nog lang over gesproken wordt.

Afgelopen weekend is de kaartverkoop gestart en binnen mum van tijd is het grootste gedeelte van de tickets verkocht. Wil jij er ook graag bij zijn? Kijk snel of er nog kaarten beschikbaar zijn.

Impressie ‘Op de Gribbelgrab’ 2020 (foto’s archief Stichting Op de Gribbelgrab, Leonie Otten, Bé Kuipers)

Het idee voor ‘Op de Gribbelgrab’ is in 2020 ontstaan. In plaats van het traditionele toneel was er behoefte aan iets nieuws en werd het plan om een thematocht te organiseren geboren. Ondanks de beperkingen door Corona werden er twee voorstellingen op poten gezet die elk drie keer plaatsvonden. ‘Warwijwarkt’ en ‘Mangs Mandielig’ waren beiden zo’n groot succes dat de organisatie besloot om het jaar erna door te gaan met deze thematochten.

De naam ‘Op de Gribbelgrab’ is een eerbetoon aan de Borgerder kunstenaar Hans Heyting die de gelijknamige dichtbundel schreef. Stichting Op de Gribbelgrab werkt nauw samen met andere culturele instellingen waaronder Stichting Harm Tiesing, verenigingen en vrijwilligers.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.