Wat en wie is  Borger Hunebedhoofdstad?

De naam Borger Hunebedhoofdstad hoor je veel in het dorp en zie je we wellicht ook vaak voorbijkomen op Facebook. Maar wat en wie is Borger Hunebedhoofdstad nu eigenlijk?

Met het grootste hunebed van Nederland en zestien Drentse hunebedden in de directe omgeving, kan je met recht spreken over Borger Hunebedhoofdstad. Naast dat Borger een fijne woon- en leefomgeving biedt, heeft het ook een grote aantrekkingskracht op toeristen. Mede hierdoor is het aantal voorzieningen uitgebreid en is er een goed ondernemersklimaat. Het is belangrijk om een goede balans te houden tussen wonen, werken en recreëren.

In 2020 is daarom, met ondersteuning van de gemeente, de Werkgroep Borger Hunebedhoofdstad opgericht. Dit is een samenwerking tussen Ondernemersvereniging Borger, Stichting Dorpsbelangen Borger en Stichting Bestemming Borger-Odoorn. Het uitgangspunt van de werkgroep is om Borger aantrekkelijk, leefbaar en dynamisch te houden. Door als inwoners, ondernemers en toeristische sector samen op te trekken en elkaar te informeren, kunnen zaken beter op elkaar afgestemd worden.

De Werkgroep Borger Hunebedhoofstad komt één keer per zes weken bij elkaar om lopende zaken te bespreken en ideeën uit te werken. De werkgroep bestaat uit:

Jakob Rijnberg namens de Gemeente
Erik Kramer namens Stichting Dorpsbelangen Borger
Daniëlle Voorma namens Stichting Dorpsbelangen Borger
Anita de Veen namens Ondernemersvereniging Borger
Sabina van Wijk namens Stichting Bestemming Borger-Odoorn
Martijn Huisman namens Stichting Bestemming Borger-Odoorn

Extern wordt de werkgroep ondersteund door Emmy Prins voor het beheer van social media en de website.

Projecten waarbij de Werkgroep Borger Hunebedhoofdstad is betrokken of heeft geïnitieerd zijn o.a.: Renovatie Zwerfsteenpad, tijdelijke toiletten en extra fietsenstallingen en de herbestemming Willibrordkerk. Samen met Dorpsbelangen Drouwen houdt de werkgroep zich ook actief bezig met het EK Wielrennen dat in september in Drenthe plaatsvindt, waarbij de renners ook door Borger en Drouwen komen.

Heb jij vragen of opmerkingen voor de werkgroep? Neem dan contact op via info@borgerhunebedhoofdstad.nl of vul het contactformulier in op de website.


Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.