Zomervakantie in Borger

Het duurt nog maar even en dan gaan de schoolvakanties in Nederland van start. In Borger Hunebedhoofdstad staan er in juli en augustus weer leuke activiteiten op het programma.

Catwalk Spektakel

Op zaterdag 1 juli gaan de zomermaanden goed van start met een heus Catwalk Spektakel op het dorpsplein. Van 14.00 uur tot 16.00 uur showen de ondernemers in Borger de nieuwste modetrends voor dames, heren en kinderen. Naar kleding worden er ook allerlei handelswaren getoond en kan je genieten van een hapje en een drankje. Het belooft een mooie gezellige middag te worden voor jong en oud.

Nacht van Borger

De Nacht van Borger is terug en wel op 1 juli! Dit mooie feest vindt plaats op het dorpsplein van 20.00 tot 01.00 uur. Er is livemuziek van de Great Piano’s, meerdere tap eilanden en heerlijke broodjes hamburger en beenham. En natuurlijk een hoop gezelligheid.

’n Dik Misverstand – Op de Gribbelgrab

Wegens ongekend succes in voorafgaande jaren is ‘Op de Gribbelgrab’ deze zomer terug met ’n Dik Misverstand. Deze cultureel historische wandeling door Borger neemt je mee in sketches, poëzie en historische bijzonderheden. En deze keer is er zelfs een (opfris)cursus Drents inbegrepen naast de koffie vooraf, versnapering onderweg en de borrel na die tijd. Ook dit jaar ging de kaartverkoop weer razendsnel. Alle voorstellingen (op 28 juni, 1,2,5,8 en 9 juli) zijn inmiddels uitverkocht. Je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst door een mail te sturen naar ticket@opdegribbelgrab.nl.

Repelsteeltje en de blinde Prinses – Openluchttheater Borger

In de maand juli kun je genieten van de doldwaze familievoorstelling Repelsteeltje en de blinde Prinses in het openluchttheater van Borger. Deze voorstelling van Don Duyns is bewerkt door Roel Tichelaar en is te zien op vrijdag 7 juli om 19.30 uur (try-out), zaterdag 8 juli om 19.30 uur, zondag 9 juli om 14.30 uur, zaterdag 15 juli om 19.30 uur en zondag 16 juli om 14.30 uur. Kaartjes zijn online en aan de kassa verkrijgbaar.

Activiteiten Hunebedcentrum

Tijdens de zomervakantie biedt het Hunebedcentrum weer diverse evenementen en activiteiten aan voor kinderen en volwassenen. Een aantal staat hieronder genoemd. Ga voor het volledige programma naar de activiteitenpagina.

In het weekend van 1 en 2 juli hebben inwoners van de gemeente Borger-Odoorn gratis toegang tot het museum in het kader van het 25-jarig bestaan van de gemeente. Neem hiervoor de advertentie uit de Week in Week uit mee.

Op de woensdagen en zaterdagen in de schoolvakanties is er tussen 12.00 en 16.00 uur een archeoloog aanwezig op het eigen opgravingsterrein van het Hunebedcentrum. Wil je zien hoe een archeoloog te werk gaat of wil je weten hoe je van een vondst tot een verhaal komt? Kom dan zeker langs.

Tot en met zondag 3 september is er de tijdelijke Into Nature Tentoonstelling: Scratching the surface. Het thema van de tentoonstelling is de relatie tussen mens en natuur en er worden keramische objecten van de kunstenaar Leonard Witte uit Groningen getoond met een figuratief beeldverhaal.

De zomereditie van het Oerweekend is dit jaar op zaterdag 15 en zondag 16 juli. In dit weekend puilt het Oertijdpark uit met prehistorische mensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na.

Zomermarkten

Altijd weer gezellig zijn de zomermarkten op de vrijdagen in de zomervakantie. Dit jaar zijn de vakantiemarkten in Borger op 14, 21 en 28 juli en 4, 11, 18, en 25 augustus. Er zijn food en non-food stands van winkeliers en markthandelaren en een uitgebreide vlo markt.

Hunebedcity

In juli en augustus organiseert Hunebedcity twee keer een markt in en rondom de winkel. Frans Drents op zaterdag 22 juli is een Kunst en curiosamarkt met Frans eten en drinken. Ibiza Borger op zaterdag 19 augustus is een Hippiemarkt met tapas en cocktails.

SIVO Festival

De 34e editie van het Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO vindt plaats van vrijdag 31 juli t/m zondag 2 augustus op het Dorpsplein. Het festival is gratis te bezoeken. Maak kennis met folkloristische zang en dans uit de hele wereld. De dansgroepen tonen hun bijzondere kleurrijke kostuums en traditionele muziekinstrumenten. Daarnaast is er volop aandacht voor moderne dans en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Het programma op vrijdag en zaterdag is van 13.30 tot 22.00 uur en op zondag van 13.30 tot 19.00 uur.

Beachplein Volleybal Toernooi

We sluiten de zomervakantie op zaterdag 2 september af met het beachvolleybal toernooi op het Dorpsplein. Dit toernooi wordt georganiseerd door VEB’98 en gaat van start om 13.00 uur. Er wordt 4 tegen vier gespeeld en zowel dames-, heren- als gemengde teams kunnen meedoen. Aanmelden kan via de website van VEB’98. Naast deelnemers zijn toeschouwers natuurlijk ook van harte welkom. Kom aanmoedigen en neem een drankje.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.