Activiteiten rondom EK Wielrennen in Borger

Van woensdag 20 t/m zondag 24 september vindt het Europees Kampioenschap Wielrennen plaats in Drenthe. De wegwedstrijden gaan door verschillende plaatsen in heel Drenthe. Op zondag 24 september starten de mannen profs in Assen en finishen ze op de Col du VAM. Zij rijden die dag ook door Drouwen en Borger.

Het EK wielrennen wordt live uitgezonden en voor ons is dit dan ook een mooie gelegenheid om Borger op de kaart te zetten. Voor de toeschouwers en inwoners staan er die dag leuke activiteiten op de agenda. Naar verwachting rijden de renners rond 13.40 uur Drouwen binnen en even later Borger. Bij de rotonde bij de Willibrordkerk slaan ze rechtsaf richting N34.

Langs de route tussen Drouwen en Borger is voor het nodige vertier gezorgd. Zo kom je hier trompettist en zanger Folkert Hans tegen op zijn muziekfiets voor de nodige gezelligheid. Pedal Bikelife Zwolle verzorgt demonstraties met fietsstunts door jeugdige freestylers. Ook de fietsende DJ is niet te missen. Op zijn discofiets zorgt hij voor de nodige beats om de sfeer er goed in te houden. Wat je ook tegenkomt langs de route zijn de afdrukken van mammoetpoten. Volg het spoor en laat je verrassen……..

Foto’s: eigen foto Folkert Hans en Stip Entertainment

Rondom de Willibrordkerk zijn er vanaf 12.00 uur fietsactiviteiten voor de jeugd. Deelname aan deze activiteiten is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven.

Voor kinderen van 2 t/m 4 jaar start er elk half uur een loopfiets race op een mini baan. De combi coaches van de gemeente Borger-Odoorn hebben een leuk parcours op het plein uitgezet. En voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de Dikke Banden Slakkenrace, niet de allersnelste maar de aller langzaamste is de winnaar van de race.

Daarnaast kun je kennis maken met BMX-en. Trainer Gido Boom is op het plein aanwezig en gaat met de jeugd van 7 t/m 12 jaar aan de slag. Zorg ervoor dat je een lange broek, een shirt met lange mouwen en stevige schoenen draagt.

Lijkt het nou leuk om eens te fietsen op een driftbike? Dan moet je in Drouwen zijn. Op zondag 24 september vanaf 12.00 uur kun je op de parkeerplaats bij Robin Hood deze driewielers met grote plastic banden uitproberen. Deze activiteit is voor kinderen van 7 t/m 14 jaar.

Foto’s: Nationale Sportweek

De hele middag kun je in Borger ook van muziek genieten. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur ben je van harte welkom bij het Showcase festival Drentsch Peil XL in Podium 34. Nieuwe live-acts in Drenthe zoals Nina Wood en Bleu Attics staan op het programma. Nieuwsgierig, stap gewoon naar binnen. De toegang is gratis. Het volledige programma vind je hier.

Foto: Podium 34

En wil je het EK wielrennen live volgen? Bij de Weme staat een megascherm om met z’n allen te kijken. Een gezellige middag gegarandeerd. De exacte tijden van alle activiteiten vind je op de website van Stichting Bestemming Borger Odoorn.

Het EK wielrennen valt samen met de Nationale Sportweek Aa en Hunze & Borger-Odoorn die van 15 t/m 24 september plaatsvindt. De opening op vrijdag 15 september op het terrein van het Esdal College wordt verzorgd door Anke van Tongeren (wethouder gemeente Borger-Odoorn) en Nynke Houwing (waarnemend wethouder gemeente Aa en Hunze). Tussen 14.30 en 16.30 uur zijn er sportieve activiteiten zoals een survivalbaan, klimwand en pumptrack.

Gedurende de Nationale Sportweek is er een divers sportief aanbod verspreid over de gemeente. In Borger organiseren de combicoaches o.a. een fietstocht voor volwassenen op 19 september en mountainbike clinics voor de jeugd op 20 september. Het hele programma bekijk je hier.    

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.