Oktober Kindermaand in Borger

Het is zo langzamerhand een begrip geworden: Oktober Kindermaand! Ook dit jaar staan er in de maand oktober in Drenthe en Groningen weer tal van leuke activiteiten op het programma voor kinderen. Ook in Borger Hunebedhoofdstad zijn weer leuke dingen te doen, zoals workshops en voorstellingen. Daarnaast hebben kinderen van 4 t/m 12 jaar gratis toegang bij de deelnemende organisaties.

Oktober-kindermaand-borger-hunebedhoofdstad-knutselen

In Drenthe wordt Oktober Kindermaand in 2021 alweer voor de 20e keer georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur. In 2002 was de allereerste Kindermaand en in al die jaren hebben veel organisaties en kunstenaars meegedaan. In het begin waren er dit zo’n 50. Inmiddels heeft Oktober Kindermaand jaarlijks zo’n 100 deelnemers. Genoeg te kiezen dus!

En omdat Oktober Kindermaand jarig is, ontvangen alle basisschoolleerlingen in Borger en alle andere plaatsen in Drenthe dit jaar naast het programmaboekje een jubileumboekje. ’16 dingen om te ontdekken’ is een prachtig boekje geworden. Je vindt hierin een bucketlist met allemaal bijzondere dingen die je alleen in Drenthe kunt doen. Eén van deze dingen is het bekijken van de hunebedden in Drenthe en dan mag een bezoekje aan Borger Hunebedhoofdstad met het Hunebedcentrum en het grootste hunebed van Nederland natuurlijk niet ontbreken.

De volgende activiteiten staan er Borger Hunebedhoofdstad op het programma tijdens Oktober Kindermaand:

Hunebedcentrum: Op ontdekking door het Hunebedcentrum

Elke zaterdag en zondag in oktober ligt er tussen 11.00 en 16.00 uur een interactieve speurtocht voor je klaar bij de balie van het Hunebedcentrum. De speurtocht gaat door het hele museum en je komt langs mammoeten en jagers, oermensen en vuurstenen. Zo leer je de prehistorie goed kennen.

Bibliotheek Borger: Een ober van niks

Kom op zaterdag 2 oktober van 10.30 tot 11.30 uur naar de hilarische voorstelling ‘Een ober van niks’ van Jinky’s Mikmak. Deze poppenverstelling is geïnspireerd op het prentenboek van Tjibe Veldkamp. Kan je hier niet bij zijn? Misschien lukt het je wel op 9 of 30 oktober. Dan vindt dezelfde voorstelling namelijk plaats in de bibliotheken van Odoorn en Nieuw-Buinen. Je moet wel even reserveren.

Hunebedcity: Hippe armbandjes

Je eigen armbanden maken is altijd leuk! Tijdens de workshops op zaterdag 9 en 16 oktober kan je hippe armbanden maken in de mooiste kleuren. En of je ze nu voor jezelf maakt of voor je BFF, dat bepaal jij helemaal zelf. Bij Hunebedcity liggen de leukste stofjes, kralen en bedeltjes voor je klaar. De workshop duren van 10.30 tot 12.00 uur.

Atelier Anko: Art-Stone 

In deze workshop ga je op een steen stippen tekenen met een viltstift. Door de mooie patronen, verandert je steen in een kunstwerk. De stiften liggen voor je klaar. Je kunt kiezen uit twee workshops. In de workshops in de boomgaard ga je zelf een mooie steen zoeken. In de workshop in het atelier liggen de stenen voor je klaar. Aan het einde van de workshop mag je jouw eigen Art-Stone mee naar huis nemen. De workshops staan gepland voor zaterdag 16 en zondag 17 oktober. Helaas zijn deze op het moment van schrijven van dit artikel al volgeboekt.

Freubelstudio: Spijkerbroektas

Bij de Freubelstudio in Borger kan je altijd de mooiste creaties maken. Dit keer mag je je oude spijkerbroek meenemen om deze een tweede leven te geven. Met de naaimachine maak je er een te gekke, leuke en hippe tas van! Je hebt geen ervaring nodig op de naaimachine. Deze workshop wordt gegeven op zaterdag 2 en 9 oktober. Bij het schrijven van dit artikel is deze helaas al volgeboekt.

Bibliotheek Valthermond: Workshop vloggen

Weliswaar niet in Borger, maar zeker een ritje naar Valthermond waard! Kom op zaterdag 2 oktober naar de bibliotheek in Valthermond om mee te doen met de workshop vloggen. Tijdens deze workshop van een uur leer je de kneepjes van het vak en ga je zelf aan de slag. En met het geleerde kun je thuis verder aan de slag. De workshop start om 14.30 uur. Reserveer snel, want vol is vol.

Ben je nu benieuwd welke andere leuke activiteiten er zijn tijdens Oktober Kindermaand in andere plaatsen in Drenthe of Groningen? Bekijk dan hier het hele programma.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.