Overlast bij skatebaan en Hunebedcentrum

Als Werkgroep Hunebedhoofdstad berichten wij graag over de mooie dingen in ons dorp en positieve ontwikkelen. Natuurlijk zijn er ook vervelende zaken en die willen wij zeker ook belichten.

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend hebben we te maken gehad met overlast veroorzaakt door kapot gegooide bierflesjes bij de skatebaan, het naastgelegen parkeerterrein en bij het Hunebedcentrum. Een ernstige zaak; dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor spelende kinderen.

De skatebaan is een plek voor de jeugd om met elkaar plezier te hebben en actief bezig te zijn! De glasscherven die over een groot gebied verspreid zijn en ook op de skatebaan zelf lagen, kunnen snijwonden veroorzaken. Een zeer onwenselijke situatie. Terwijl dit juist een veilige plek moet zijn waar je als ouder je kind met een gerust hart naar toe laat gaan. De gemeente, de wijkagent, de boa’s, Dorpsbelangen (zie facebookbericht) en andere partijen zijn dan ook verbolgen over de aangetroffen situatie en roepen de veroorzakers op om bij zich zelf te rade te gaan. Ook doen wij hierbij een oproep aan alle inwoners/ouders om dit onder de aandacht te brengen bij hun kroost.

Ook bij het Hunebedcentrum was het raak. Daar zijn ook kapotte bierflesjes gevonden en zijn zelf flesjes tegen het hunebed kapotgeslagen. Helaas hebben we op deze locatie herhaaldelijk te maken met overlast door afval.

Om een indruk te geven van de aangetroffen situatie bij de skatebaan, volgen hieronder een aantal foto’s

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.