Voorjaarsactiviteiten in Borger

Het is weer voorjaar! Dat betekent ook de start van het nieuwe seizoen met verschillende leuke evenementen in Borger Hunebedhoofdstad op de agenda. We trappen het seizoen af met een heuse Mascotte Parade! We vertellen je er graag meer over en zetten ook de andere activiteiten in het voorjaar voor je op een rijtje.

Hunebed Highway Mascotte Parade
Op zaterdag 9 april vindt dit jaar voor het eerst de Hunebed Highway Mascotte Parade plaats in het centrum van Borger. Een feestelijke start van het seizoen. Vanaf 11.00 uur betreden allerlei mascottes van vakantieverblijven, attractieparken en andere toeristische organisaties op de Hondsrug optreden op het podium bij Hunebedcity. O.a. zijn Kabouter Plop, Koos Konijn, Billie de Stier en Robin Hood aanwezig. Uiteraard zal ook Oek uut Borger niet ontbreken!

Er is een leuke informatiemarkt en voor kinderen is er voor twee euro een ijsje, een stempelkaart om stempels te verzamelen bij de mascottes en een lootje voor de loterij met leuke prijzen. Ook is er een teken challenge en volop gelegenheid voor een Meet & Greet met hun favoriete figuren. Om 15.00 uur is er een heuse Parade van Mascottes door het centrum van Borger die muzikaal wordt ingeluid door DJ Stefan.

Oerweekend
Tijdens het paasweekend is er elke dag een Oertijdprogramma in het Oertijdpark van het Hunebedcentrum. Oermensen laten graag zien hoe men in de prehistorie jaagde, leefde er werkte. Op zaterdag 16 en zondag 17 april kun je het Oerweekend bezoeken en dan puilt het Oertijdpark uit met prehistorische mensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. Met een groep oermensen worden de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd tot leven gebracht. Er gebeurt van alles! Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, gedaan en gevoeld, zoals men lang geleden deed.

Koningsdag
Dit jaar organiseren de ondernemers in Borger op woensdag 27 april weer als vanouds het Dorpsontbijt. Vanaf 8.00 uur zijn alle inwoners weer welkom op het dorpsplein voor een heerlijk ontbijtje en een gezellig praatje. Loop ook gelijk even over de Kindervrijmarkt! En voor de vroege vogels: deze start al om 7.00 uur. Tussen 11.00 en 15.00 uur is er een ondernemersmarkt in het centrum van Borger.

Hunebedloop en Oek jeugdloop
Sta jij ook te popelen om weer deel te nemen aan een hardloopevenement? Geef je dan op voor de Hunebedloop op zaterdag 7 mei. Deze wedstrijdloop maakt deel uit van het loopcircuit ‘De kop van Drenthe’. Je kunt kiezen tussen twee afstanden; vijf kilometer en tien kilometer. Beide routes komen langs het grootste hunebed van Nederland en starten om 12.30 uur.

Voor de leerlingen van groep 1t/m 8 is er de vanaf 11.00 uur de Oek jeugdloop. Houd je zelf niet van hardlopen? Kom dan om de deelnemers aan te moedigen en voor de gezelligheid.

TT Wandeltocht
Jaarlijks wordt de TT Wandeltocht georganiseerd, dit jaar op zaterdag 4 juni. Vanuit één van de TT-dorpen Borger, Grolloo, Rolde, Schoonloo of Hooghalen wandel je naar Assen. De afstanden verschillen per plaats en vanuit Borger heb je een wandelroute van maar liefst 35 kilometer voor de boeg. Onderweg ontdek je de historie van de TT en kun je Toyisme kunstwerken bewonderen. Daarnaast zijn er live culturele activiteiten en is het bovenal gezellig. De finish is in het centrum van Assen. Hier kun je genieten van het jaarlijkse Art of Wonder straattheater festival. Inschrijven kan tot 1 juni 12.00 uur.

Mammoetweekend
Het Hunebedcentrum organiseert tijdens de Pinksterdagen op 5 en 6 juni tussen 11.00 en 17.00 uur een speciaal Mammoetweekend. Door allerlei leuke activiteiten ontdek je bijvoorbeeld hoe groot mammoeten waren en hoe de mensen in de prehistorie leefden.

Avond4daagse
Van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 juni vindt vanaf sportpark De Drift voor de achtste keer de Avond4daagse plaats. Op vier avonden wandel je over een afstand van 5 of 10 kilometer door de prachtige omgeving van Borger, Ees, Buinen, Drouwen en Westdorp. De organisatie heeft weer verschillende mooie routes uitgezet. De laatste avond wordt je na een korte wandeling feestelijk onthaald met het ‘grand defilé’ door Borger. Jaarlijks wandelen er meer dan 750 kinderen en volwassenen mee en daarmee is de Avond4daagse in Borger en omgeving inmiddels een evenement van formaat geworden. Je kan je als groep of individueel online inschrijven tot 6 juni en op 7 juni tussen 17.30 en 18.00 uur bij sportpark De Drift.

Binnenste Buiten Festival
Op zondag 19 juni, in het weekend voorafgaand aan de langste dag van het jaar, is er in het centrum van Borger het Binnenste Buiten Festival. Met stal van kraampjes bij de winkels in Borger belooft het weer heel gezellig te worden. Een precieze invulling van deze dag is op het moment dat dit artikel wordt geschreven nog niet bekend. Nadere informatie volgt dus nog.

In het Hunebedcentrum worden ook allerlei andere activiteiten georganiseerd zoals lezingen, wild pluk workshops, stenen spreekuren en wandelingen met een gids. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Ook in Hunebedcity worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals workshops en een moeder-dochter high tea met moederdag. Meer informatie hierover lees je hier.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.