Dorpsommetje weer up to date

Sinds 2012 heeft Borger Hunebedhoofdstad een heus dorpsommetje; het Zwerfsteenpad Borger. Het dorsommetje is bewegwijzerd met de zogenaamde Steenmannetjes. De afgelopen tijd raakten enkelen daarvan behoorlijk beschadigd door aanrijdingen. De werkgroep Borger Hunebedhoofdstad heeft deze daarom laten repareren en hiermee is het Zwerfsteenpad weer helemaal up tot date.

Op zaterdag 26 maart hebben Jakob Rijnsberg en Henk Warring van de gemeente Borger-Odoorn samen met Henk Boezen de armaturen in het voorjaarszonnetje terug geplaats. De armaturen zijn gerepareerd door Stevens Constructie B.V. te Odoorn. Henk Boezen was nauw betrokken bij de realisatie van het dorpsommetje in 2012.

Het project kwam destijds tot stand door een samenwerking tussen de gemeente Borger-Odoorn, de provincie Drenthe, het Recreatieschap, het Centrum voor Beeldende Kunst, de Harm Tiesing Stichting en de Gebiedscommissie Voorste Diep.

Het Zwerfsteenpad heeft zijn naam te danken aan de zwerfstenen die je in verschillende betekenissen onderweg tegenkomt, zoals het hunebed, de keientuin, een kunstwerk en een oorlogsmonument. De wandelroute door- en om Borger is in totaal 13 kilometer, maar is ook op te splitsen in een rondje van 8 kilometer en een rondje van 5 kilometer.

De steenmannetjes langs de route wijzen je de weg. Deze wegwijzers zijn gemaakt van keien uit de omgeving van Borger en geven je vaak aanvullende informatie over een bezienswaardigheid. Op sommige paaltjes staat een QR-code die je kunt scannen voor extra informatie.

Het startpunt van het dorpsommetje is midden in het centrum bij de kerk, maar je kunt ook gerust op een ander punt instappen. De route gaat ook langs het busstation, zodat ook wandelaars die met het openbaar vervoer komen, de wandeling makkelijk kunnen volgen.

Vanuit Borger starten ook verschillende andere mooie wandelroutes. Wil je weten welke? Lees dan het artikel Wandelen in Borger en omgeving.

Meld je aan!

Ontvang een e-mail wanneer op deze website een nieuw bericht verschijnt. Zo blijf je altijd op de hoogte.